Home De Praktijk Behandelingen Specialisaties  Tarieven Contact Privacy Policy


Het verzorgen van de voeten van diabetici vereist een andere aanpak dan van “gewone” voeten. De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn, hierdoor is een speciale behandeling geboden.


Bij een patiënt met diabetisch mellitus (=DM) oftewel ‘suikerziekte’, kan het lichaam het bloedsuikergehalte niet meer in evenwicht houden. Bij suikerziekte kan de voet mogelijk op de lange termijn, veranderen in een ‘diabetische voet’.


Wat is een diabetische voet?


Een diabetische voet kan ontstaan,doordat de zenuw in de voet beschadigd raakt door het te hoge bloedsuikergehalte. Het gevoel verdwijnt langzaamaan en hiermee verdwijnt als het ware ook het waarschuwingsgevoel van de voet. Er kan dan gemakkelijk een wondje ontstaan zonder dat er door u iets wordt opgemerkt. Het is bekend dat een wondje bij mensen met suikerziekte niet gemakkelijk geneest. Logischerwijs betekent dit dat iemand met DM meer risico heeft op voetproblemen, dit vraagt om professionele voetzorg.

De voeten van diabetici zijn vaak extra kwetsbaar omdat:


* de bloedsomloop in de benen en voeten kan verminderen

* het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen

* de voetenstand kan gaan veranderen


Wanneer men kloven, eelt, blaren, wondjes, likdoorns of verkleuringen heeft, mag dat NOOIT zelf behandeld worden. Ook wanneer er geen voetklachten zijn, is het raadzaam enkele malen per jaar de voeten te laten behandelen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Diabetici of reumapatiënt, komen in aanmerking voor een financiële vergoeding van de behandeling. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar, kunt u de rekening declareren.Medisch pedicure praktijk Dideldom


Anja Kruizinga

Cereskade 22

9503 GC Stadskanaal

0599 616804

06 509 82 612

Anja.kruizinga@hotmail.nl

Diabetische voet

Anja Kruizinga | Cereskade 22 | 9503 GC Stadskanaal | 0599 616804 | 06 509 82 612 | Kvk nr : 53977335 |

© H Kruizinga